Tips voor filmpjes tijdens de feestdagen

Het online videofilmplatform Vimeo (een alternatief op Youtube) plaatste een aantal tips online voor het maken van je videofilmpjes tijdens de kerstdagen. Alles wordt ook nog met de nodige humor in een - hoe kan het ook anders - filmpje verduidelijkt.

Tip 1: Wees cool. Als je te veel wilt regisseren kan je de sfeer nadelig beïnvloeden. Laat iedereen zichzelf zijn en probeer de mooie momenten discreet te filmen. Dwing mensen niet te doen alsof de camera er niet is - het is ok dat ze weten dat je filmt.

Tip 2: Probeer de belangrijke momenten vooruit te plannen. De meeste feestjes hebben een aantal hoogtepunten - een toast, het enthousiast uitpakken van de kadootjes - waarrond je je film kan opbouwen.

Tip 3: Denk na over de stijl. Maak je video dynamischer en interessanter door het combineren van close-ups, over-de-schouder-shots, en breedhoekbeelden. Als je je echt als een prof wilt voordoen, denk dan ook na over je composities en houd  rekening met de regel van derden.

Tip 4: Vergeet de details niet. Een verhaal succesvol vertellen betekent ook het in beeld brengen van de kleine dingen, zoals decoratie, de zorgvuldig samengestelde feestoutfits, en natuurlijk ook de feestdis. (Opgelet: niemand ziet zichzelf graag terwijl hij eten binnenschrokt, dus houd de mondclose-ups beperkt.)

Tip 5: Wees creatief en geniet ervan. Genoeg gezegd.

 

Hier vind je de volledige (Engelstalige) pagina en het (Engelstalige) filmpje: http://vimeo.com/videoschool/lesson/157/holiday-video-tips?utm_source=newsletter1211

Lees verder: