Snel en makkelijk een fotocollage maken

Met het online programma Fotor.com kun je heel gemakkelijk en snel een fotocollage maken. Er zijn heel wat uitgebreide mogelijkheden en het resultaat mag er best zijn. Je kunt ook nog heel wat andere zaken maken dankzij Fotor.com maar in dit stappenplan bewerken we ons tot het maken van een collage. 

Stap 1 Ga naar www.fotor.com

Stap 2 Kies nu voor "collage", de cirkel in het midden van de pagina.

Stap 3 Je komt terecht om onderstaand scherm waar je aan de linkerkant de werkbalk hebt, ernaast de sjablonen voor de collage. In het midden wordt het voorbeeld getoond van jouw keuze. En in de rechterkolom kun je de foto's zien die jij toegevoegd hebt (er staan standaard enkele foto's klaar van het programma zelf).

Stap 4 Ga naar de kolom met de sjablonen voor een collage en kies er een (eerste schermafdruk hieronder) .  Je kunt de collages met het diamantje in de rechterbovenhoek ook gebruiken , maar dan komt er een groot logo van Fotor door de collage te staan. Dit komt omdat deze collages enkel beschikbaar zijn als je betaalt (zie schermafdruk twee).

Collage met diamant:

Stap 5 Nadat je een sjabloon hebt gekozen kun je nog heel wat zaken aanpassen:

1. Border: met dit onderdeel pas je de rand van de collage op zijn geheel aan (niet per foto). Klik op het pijltje om de keuzelijst te openen. 

2. Color & Texture: hiermee kies je de kleur of de foto van de achtergrond. Wanneer je op "use your own" klikt, kun je ook een eigen foto als achtergrond instellen. Ook hier betekenen de diamantjes in de rechterbovenhoek hetzelfde. Ben je klaar met het instellen van de achtergrond? Klik dan op het kruisje ("x") naast het woord "Background". 

3. Met "border width" pas je de ruimte tussen de foto's aan door het balkje naar links of naar rechts te schuiven.

4. Corner rounding: door te schuiven met de schuifbalk maak je van een rechte hoek een afgeronde hoek.

5. Heb je liever geen rand rond de collage, vink dan "transparant border" aan en dan krijg je dit resultaat. 

6 & 7: hiermee pas je de grootte en de verhouding van de fotocollage aan, handig als de collage een bepaalde afmeting moet hebben (bijvoorbeeld voor op de website).

Stap 6 Nu kunnen we foto's gaan toevoegen aan de collage. Ga naar "import photo's" in de rechterbovenhoek en klik erop. Kies de map waaruit je foto's wil toevoegen. 

Stap 7 Sleep nu met de muis de foto naar de collage (op de plaats waar je de foto wil zetten). Als de foto in het juiste vak staat laat je de muis los en komt de foto in het vak te staan.

Vind je dat de foto toch beter zou staan in een ander vak? Neem dan de foto weer vast door erop te klikken en naar een ander vak te slepen? Je kunt nu alle vakken verder vullen.

Stap 8 Wanneer alles klaar is, kun je de collage opslaan. Net boven de  collage staat een grijze balk met een icoon van een diskette. Om de collage op te slaan, klik je hierop.

Stap 9 Wil je de collage delen op Facebook, Twitter of... klik dan op het icoon net naast de diskette. 

Nu kun je kiezen waarop je de foto wil delen.

 

Lees verder: