Betrouwbare medische informatie over ziekte en gezondheid online zoeken

Veel patiënten zoeken online naar informatie over hun gezondheid. Daarom werd de site thuisarts.nl opgestart.

Sinds de lancering is de website uitgegroeid tot de meest bezochte website van de gezondheidszorg in Nederland met meer dan 4 miljoen unieke pageviews per maand. 90% van de huisartsen in Nederland gebruiken Thuisarts.nl als een ondersteunend instrument tijdens het consult. De website won diverse awards en werd tweemaal genomineerd voor Website van het Jaar (2014, 2016).

Nu is ook het effect op doktersbezoek onderzocht. Vanuit een behoefte aan betrouwbare informatie gingen in het verleden veel mensen bij voorkeur naar een dokter. De vraag van de onderzoekers was of betrouwbare, onafhankelijke online informatie het zorg gebruik bij de huisarts vermindert.

De studie omvat 912 000 patiënten die ruim 18 miljoen bezoeken brachten  aan hun huisarts in deze periode. Het bewijs toont aan dat er 12% afname in overleg vóór en na de release van Thuisarts.nl. Dit bewijst dat eHealth effectief in te zetten is om zelfmanagement te verbeteren en voor een daling kan zorgen van het gebruik van de gezondheidszorg. Goed nieuws dus in tijden van stijgende kosten van de gezondheidszorg.

Neem zeker hier ook zelf even een kijkje op Thuisarts.nl

Lees verder: