Flickr: registreren en aanmelden

Flickr is een website voor het delen van foto’s. Het maakt het gebruik van tagging (trefwoorden). Bij het uploaden van foto’s kan er worden opgegeven onder welke voorwaarden (licentie) anderen de foto’s mogen gebruiken. Ook kunnen foto’s in een privégedeelte worden geplaatst, dat alleen te bekijken is door gebruikers die daarvoor toestemming van de foto-oplader hebben.Flickr is in korte tijd uitgegroeid tot een zeer populaire site om als opslagplaats te gebruiken. Flickr is een rare naam in het Nederlands. Het komt echter van het Engelse woord the flicks, hetgeen straattaal is voor de cinema en voor films en video’s. In dit deel leer je je registreren en aanmelden.

Stap 1 Ga naar Flickr

Stap 2 Klik nu op "Sign In" bovenaan links.

Stap 3 Vervolledig nu de gevraagde gegevens. Ook zal Flickr vragen naar een yahoo-gebruikersnaam. Vul hier ook jouw naam in. Dit heb je nodig om te kunnen inloggen later. 

Alle gegevens ingevuld? Klik dan op "account aanmaken"

Stap 4 Je bent nu geregistreerd. Klik nu op "klik hier" om verder te gaan. 

Stap 5 Vul nu de gebruikersnaam in. Dit zal de naam zijn waarop je bent terug te vinden op Flickr. Klik daarna op "next".

Stap 6 Wil je vrienden laten weten dat je een Flickr-account hebt aangemaakt of wil je vrienden uitnodigen, klik dan op "connect to Facebook". Wil je dit niet of later doen klik dan op "take me to Flickr"

Stap 7 Je bent nu klaar om Flickr te verkennen. 

Lees verder: