Lettertypes standaard groter weergeven in Chrome

 Te kleine lettertypes kunnen er voor zorgen dat het lezen van teksten op websites moeilijk verloopt. Inzoomen kan een oplossing zijn, maar het is niet de meest ideale. De tekst kan achter foto's terechtkomen of verschuiven. De beste oplossing hiervoor is het lettertype standaard aanpassen in Chrome.

Stap 1 Open een nieuw chromebrowser en klik op de drie streepjes rechtsbovenaan.

Stap 2 Kies vervolgens voor "Instellingen". Dit is de derdelaatste in de lijst.

Stap 3 Een nieuw venster "Instellingen" is geopend. Ga met de muis naar beneden en klik op blauwe tekst "Geanvanceerde instellingen weergeven".

Stap 4 Ga verder naar beneden (1) tot je het onderdeel "Webinhoud" tegen komt (2).

Stap 5 Wij het onderdeel "Webinhoud" zie je nu rechts "Lettergrootte" staan. Hier kun je de grootte kiezen die je wenst. Je kan kiezen tussen "Zeer klein, Klein, Gemiddeld, Groot en Zeer groot". Klik op het klein driehoekje om één van de groottes te kiezen.

Stap 6 De lettergrootte is nu aangepast naar jouw wens. Net naast "lettergrootte"  kan je nog klikken de knop "Lettertypen aanpassen".

Stap 7 Er opent nu een extra venster "Lettertypen en coderingen". In dit venster kan je het lettertype van de webteksten kiezen als je dat wenst.

Stap 8 Door op het omgekeerde driehoekje te klikken bij "Standaard lettertype", krijg je een lijst met alle lettertypes (1).  Aan de rechterzijde wordt steeds een voorbeeldtekstje getoond. Zo kun je het gekozen lettertype zien. (2).

Stap 9 Als je een lettertype gekozen hebt, klik dan onderaan op "Gereed" om te bevestigen. Je bent klaar en hebt lettergrootte en lettertype aangepast.

Als je nu een nieuwe website opent zal je zien dat de lettertypes aangepast zijn gelang jouw veranderingen. In het voorbeeld hieronder zie je duidelijk de grotere tekens van toepassing in Google.

Lees verder: