PhraseExpress: installatie autocorrectie + gebruik

In het eerste deel van PhraseExpress las je al hoe handig dit programma is. In dit deel zul je leren hoe je het programma kan instellen in het Nederlands en hoe je het kan gebruiken (tip: ik gebruik Google Chrome om de stappenplannen te maken, om makkelijk te volgen gebruik je best ook Chrome).

Stap 1 Dubbelklik op het icoontje van PhraseExpress dat rechts onderaan op je werkbalk/startbalk staat.

Stap 2 Kies in de menubalk nu voor "File"en daarna voor "download additional contents".

Stap 3 Dan kom je op dit scherm terecht:

Ga in de lijst op zoek naar "Autocorrect Dutch"

Stap 4 Het bestand zal nu beginnen met downloaden. Wanneer het klaar is dubbelklik je om het te openen.

 

Stap 5 Wanneer je terug op het programma zelf klikt zul je zien dat er onderaan een map is toegevoegd, nl. "Autocorrect Dutch".

Stap 6 Wanneer je op het "+" naast de map klikt om die open te vouwen krijg je een hele lijst met woorden die dus automatisch zullen worden aangepast. 

Stap 7 Wanneer je nu een woord typt dat in de lijst staat mis getypt hebt zal PhraseExpress het woord automatisch aanpassen NADAT je een spatie of leesteken hebt getypt.

Stap 8 Neem even de tijd om dit uit te testen door te kijken welke woorden er in de lijst staan en die voor een keer opzettelijk fout te typen zoals:

carrière 
à propos
faillissement 

Let op bepaalde woorden staan in de lijst en wil PhraseExpress toch niet aanpassen of soms het gaat wat trager. Dit komt doordat PhraseExpress niet alle woorden herkend met een fout erin. Soms gaat het ook wat trager en lukt het wel wanneer je even wacht. 

Lees verder: