Programma verwijderen op computer (Windows 10)

Het gebeurt dat je een computerprogramma niet meer nodig hebt. Ze is overbodig geworden en je wil deze gaan verwijderen van je computer. Via dit stappenplan zien we hoe je makkelijk een programma verwijdert met Windows 10.

Stap 1 Klik linksonderaan op de Windowsknop op je werkbalk. Deze knop wordt ook de "Startknop" genoemd.

Stap 2 Klik op "Instellingen".

Stap 3 Het venster "Instellingen" van Windows gaat nu open. Rechtsbovenaan zie je de zoekbalk van het menu "Instellingen".

Stap 4 Typ in de zoekbalk "Configuratiescherm" in (1). Bij zoekresultaten verschijnt links de map Configuratiescherm. Klik hierop om de map te openen (2).

Stap 5 Linksonderaan in het configuratiescherm zien we het onderdeel "Programma's". Klik net eronder op "Een programma verwijderen".

Stap 6 Je krijgt een overzicht van alle programma's die op de computer staan. Ga op zoek in de lijst naar het programma dat je wenst te verwijderen en klik erop zodat (het programma is nu geselecteerd en staat een blauwe arcering).

In het voorbeeld willen we "Google Earth" verwijderen.

Stap 7  Klik nu bovenaan op "Verwijderen".

Stap 8 De computer vraagt je nu of je zeker bent of je  het programma wilt verwijderen. Klik op "Ja".

Stap 9 Windows zal het programma nu vewijderen (1).  Het is mogelijk dat je nog eens toestemming moet geven om een programma te verwijderen. Klik dan nogmaals op "Ja" (2).

Als Windows klaar is zal het automatisch het venster sluiten. Het programma is nu volledig verwijderd. Je zal het programma niet meer terugvinden in de lijst en op je computer.

Lees verder: