Zo spoor je je verdwenen smartphone of tablet op (android)

Je wilt er liever niet aan denken: ineens is je smartphone, tablet of laptop weg. Waar is het apparaat gebleven? Ben je het alleen even kwijt of is het echt gestolen? Je kunt proberen het apparaat zelf op te sporen en er op afstand acties op uit te voeren. Misschien heb je het dan snel weer terug (bron: computertaal.nl). In dit stappenplan bekijken we hoe je dit kan.

Stap 1 Neem je smartphone bij de hand en ga op zoek naar dit icoontje (Google Instellingen).

Stap 2 Bij "Google Instellingen" ga je naar beveiliging.

Stap 3 Vink " op afstand vergrendelen en wissen" aan.

Stap 4 Als laatste klik je onderaan op je scherm op "Activeren". Daarmee zorg je ervoor dat je gegevens van op afstand kunt wissen, het wachtwoord voor de schermontgrendeling kan veranderen vanop afstand en het scherm kan vergrendelen.

Stap 5 Nadat je dit in orde hebt gebracht moet je enkel nog de app Apparaatbeheer installeren. Ga dus naar de Playstore (1) op jouw gsm, zoek naar "Android apparaatbeheer" (2) en kies voor "installeren"(3).

Stap 6 Ga naar de app Apparaatbeheer (1), kies voor accepteren (2) en geef vervolgens het wachtwoord van jouw g-mail account in.

Stap 7 De app is nu bezig met zoeken naar de locatie van jouw smartphone. Is hij inderdaad gestolen, dan kun je dankzij de knop onderaan "vergrendelen en wissen instellen" jouw code van de smartphone, alle gegevens wissen enz. Ben je je smartphone enkel kwijt dan kan je deze ook laten rinkelen op het luidste volume (knop onderaan "bellen".

 

Stap 8 Maar heb je geen smartphone of tablet bij de hand? De apparaten zijn ook te beheren via Google Instellingen op jouw pc/laptop. Klik hier om naar de Google Instellingen te gaan.

Stap 9 Log in

Stap 10 Klik op "accepteren"

Stap 11 Ook nu wordt er naar jouw smartphone gezocht en krijg je dezelfde mogelijkheden als bij de app (bellen en vergrendelen en wissen instellen).

Lees verder: