Netwerk Duurzame Dorpen in Nederland

Het Netwerk Duurzame Dorpen (NDD) in Nederland is een landelijk netwerk van, voor en door dorpen die (samen) werken aan een duurzame toekomst. Sedert augustus 2014 is ook Vlaanderen vermeld op de kaart! Het Netwerk organiseert de ontmoeting tussen dorpen, biedt een (internet) platform voor het delen van kennis en idee├źn waardoor dorpen elkaar inspireren. 

Duurzaamheid is een breed begrip. Door heel concreet initiatieven te tonen, ziet u hoe dorpen werken aan een duurzame leefomgeving. In het Netwerk vindt u dorpen die op diverse thema's aan de slag zijn. Van Afval en hergebruik tot Zorg en welzijn.

Of u nu grootse initiatieven realiseert of u begint met een eerste informatieavond, elke stap telt! In het Netwerk komt u zowel eenvoudige als veelomvattende initiatieven tegen. Als u meer over een bepaald initiatief wilt weten dan neemt u direct contact op met het betreffende dorp.

Uw dorp hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en u kunt meteen aan de slag!

Lees meer:

http://www.netwerkduurzamedorpen.nl/

netwerk duurzame dorpen

Aanvulling

Op 24/08/2014 kregen we deze update:

"We hebben op de site Vlaanderen toegevoegd  omdat overal ter wereld dorpen de effecten merken van mondiale kwesties zoals klimaatverandering en het opraken van grondstoffen. Dus staan ze voor dezelfde uitdagingen. De site is ook op andere aspecten aangepast."
 

Op 7/02/2014 kreeg Bruggelokaal deze reactie via mail:
"We hopen dat ook Belgische dorpen op een gegeven moment mee gaan doen. Dan moeten we wel het kaartje aanpassen! Ook gaan we bezig met een Netwerk Duurzame Wijken, eigenlijk op dezelfde manier als het Netwerk Duurzame Dorpen. Dan kunnen jullie ook mee doen. Ken jij Belgische dorpen die als gemeenschap bezig zijn met duurzame initiatieven?"

Dus reageren kan naar:
Tom Vellinga


LOGO-DuurzameDorpenklein
       T: 0566-625011
       M: 06 22601542
       E: info@netwerkduurzamedorpen.nl
       www.netwerkduurzamedorpen.nl

Bekijk hier een korte film:

 

Lees verder: