Tuupetegoare Keuken

In Gent organiseerde vzw Trafiek samen met het buurtwerk een oudejaarsmaal. 'Iedereen was welkom: daklozen, oude vrouwtjes of mensen die niemand anders hebben om te vieren. Het eerste idee was om mosselen te serveren, maar het is uiteindelijk stoverij geworden, ook lekker. Voor de vegetariƫrs is er uiteraard ook een alternatief zonder vlees', zegt Joppe Van Der Haegen.

In het Nieuwblad van 2 januari 2012 kon je volgend bericht lezen:

GENT - In het buurtcentrum in het Kokerpark brachten buurtbewoners dit jaar voor het eerst zo'n vijftig mensen samen voor een gezellig oudejaarsmaal.

De oudejaarsmaaltijd Tuupetegoare Keuken was een initiatief van enkele mensen uit de buurt, samen met vzw Trafiek en Buurtwerk.

Mensen samenbrengen

'We wilden mensen die anders op hun eentje zijn op oudejaarsavond samenbrengen met de bewoners van de buurt', zegt van vzw Trafiek.

Voor iedereen

'Iedereen was welkom: daklozen, oude vrouwtjes of mensen die niemand anders hebben om te vieren. Het eerste idee was om mosselen te serveren, maar het is uiteindelijk stoverij geworden, ook lekker. Voor de vegetariƫrs is er uiteraard ook een alternatief zonder vlees', zegt Joppe Van Der Haegen.

Voor 5euro kregen de genodigden een driegangenmenu met soep, stoverij en een dessert.

Na het aftellen werden de beentjes nog even gestrekt om rond 1uur af te ronden.

Fantastisch initiatief

'Een fantastisch initiatief', klonk het bij de gasten.

'Ik weet niet waar ik anders terecht zou kunnen vanavond.'

Het was de eerste keer dat er in de Brugse Poort een sociaal oudejaarsmaal werd aangeboden.

'Dit was nog maar een try-out. Maar omdat het een succes was, willen we het vanaf nu elk jaar doen', zegt Joppe.
 
Een kat op een zwangere buik

Lees verder: