Contactpersonen in de nieuwe outlook

Wie Hotmail of Outlook gebruikt voor zijn e-mails wordt de laatste dagen getroffen met een nieuw uiterlijk van zijn e-mailbox. "Hoe vind ik mijn contacten?" is de meest gemailde vraag, hier....

Stap 1 We bekijken hier stap voor stap het nieuwe uiterlijk van Hotmail/Outlook. Hotmail bestaat eigenlijk niet meer: wel de naam maar alle Hotmail-boxen zien er nu hetzelfde uit als Outlook-boxen.

Stap 2 Linksboven is nu een zoekvakje voorzien waar je naar adressen kunt zoeken (enkel naar adressen die reeds in je contactpersonen zijn toegevoegd. Een e-mailadres kan op twee manieren toegevoegd worden:

-doordat je het handmatig toegevoegd hebt, via de knop NIEUW in het onderdeel contactpersonen (zie hieronder).

-doordat je een e-mail beantwoord hebt

Stap 3 Wil je een nieuw e-mailadres toevoegen of een reeds toegevoegd adres wijzigen of verwijderen? Dan moet je uiterst linksboven zijn, bij de 9 blokjes-knop. Klik daar even op en dan zie je alle functies die je via je account kan gebruiken. Kies nu: 'Personen'

Stap 4 We bekijken een paar zaken:

A= klik op NIEUW om zelf handmatig een nieuw e-mailadres toe te voegen
B= klik  op BEHEREN om reeds eerder toegevoegde adressen te wijzigen, verwijderen,... dus NIET om één bepaald adres aan te passen, maar WEL om een lijst uit een ander gmail/Telenet/...box in te voegen in deze box!
C= de lijst die je uit een andere box gehaald hebt (meestal een csv-bestand), kun je hier toevoegen aan deze box
D= hier kun je de adressenlijst van deze box opslaan als backup (een reservebestand voor als er iets zou mis gaan) of om over te plaatsen naar een andere mailbox.

Stap 5 Hoe kies je nu snel een bestemmeling als je een mail opstelt?

A= Klik op de knop 'Aan'
B= er komt een lijst te voorschijn met alle adressen. Klik op om het even welke letter én er komt een schema met alle letters.
C= klik nu op de letter van de naam die je wilt: er komt een lijst te voorschijn met e-mailadressen. Heb je geen naam toegekend (bv bij gemailde contacten) dan komt die soms ook niet in het lijstje....:
-wel als het e-mailadres toevallig met die naam begint
-niet als je Piet wilt mailen én die een adres heeft als 'pruts84@outlook.be'

Staat jouw oplossing hier nog niet tussen? Ga dan even hier kijken naar de Nederlandstalige help-pagina's van Outlook zelf.

Lees verder: