Dubbele beveiliging wachtwoord bij Hotmail Outlook

Microsoft (eigenaar van Hotmail en Outlook dus) voerde de mogelijkheid in om met dubbele beveiling van je wachtwoord te werken, een code die je krijgt via sms. Beetje moeilijk (in het begin) en beetje omslachtig misschien, maar bijna onkraakbaar.

Een algemene inleiding op het thema lees je hier. Hieronder (enkel) het stappenplan:

Bij Hotmail (heet nu eigenlijk Outlook) stel je dat als volgt in:
(heb je gmail? Lees dan hier verder!)

Stap 1: Via de webbrowser log je in bij www.outlook.com .

Stap 2: Je klikt rechtsboven op je foto en dan op ‘Accountinstellingen’.

SOMS moet je nog even je wachtwoord bevestigen voor dat je naar die 'gevoelige' informatie kan.

Stap 3: Je klikt in het volgende scherm in de linkerbalk op ‘Beveiliging en wachtwoorden’.

Stap 4: Je zult nu (eventueel) via sms een code krijgen om toegang tot deze gegevens te kunnen krijgen.

Hier kun je lezen wat Microsoft zelf vertelt bij mogelijke problemen.

Stap 5: In het volgende scherm klik je op ‘Verificatie in twee stappen instellen’.

Stap 6: Het volgende scherm over een verificator-app kunt u overslaan, dat is alleen voor Windows smartphones (niet veel mensen hebben die).

Stap 7: Vervolgens geef je een alternatief e-mail adres op en daarvoor ontvang je weer een code die moet worden ingevuld.

Stap 8: Als laatste ontvang je nu een code die je dient te bewaren: deze code is een herstelcode om alles ooit opnieuw in te kunnen stellen.


Dan nog het gebruik van hotmail/outlook op mobiele apparaten, die krijgen een speciaal ‘app-wachtwoord´. Dat wachtwoord kun je genereren op het laatste scherm. Daar staat precies bij wat je waar moet invullen op welk apparaat. Hierover ontvang je automatisch een e-mail met duidelijke instructies hoe je mail kunt ontvangen op mobiele apparaten met ingeschakelde verificatie in twee stappen. Je kunt altijd terug naar het beginscherm ‘Beveiligingsgegevens’, daar is eenvoudig een app-specifiek wachtwoord te maken.


Ingewikkeld? Misschien een beetje, maar even goed kijken en lezen en u komt er uit. Het is echt de moeite waard. U maakt uw account zo goed als ‘onkraakbaar’.

Lees verder: