Foto staat krom in mijn e-mail

Je krijgt een e-mail en de bijgevoegde foto blijkt gedraaid te staan. Hoe komt dat? Maakt de afzender een fout? Of doe jij als ontvanger iets verkeerd? Hoe los je het op?

Stap 1 Wellicht is de afzender zich van geen kwaad bewust. Wellicht haalde hij de foto binnen van zijn  fototoestel en heeft Windows hem automatisch gedraaid. Maar die draaiing is niet opgeslagen: enkel corrigeert Windows de fout, maar dus tijdelijk. Als de afzender dus naar de foto kijkt op zijn eigen computer staat die recht.

Stap 2 Wanneer de afzender de foto toevoegt, ziet hij het bestand goed in zijn Windows. Maar het originele bestand staat scheef én wordt dus ook gedraaid in de mail gestopt.

Stap 3 De ontvanger ziet de originele, dus gedraaide foto. Nu zal Windows hem niet meer draaien wanneer hij die in de map 'downloads' zet.

Stap 4 De ontvanger moet de foto openen in een fotobewerkingsprogramma. Dan kun je de foto draaien én opnieuw opslaan. Als fotobewerkingsprogramma kan je paint gebruiken, of het online programma Be Funky. Voor wie veel ervaring heeft kan het natuurlijk ook met Photoshop (Elements).

LET OP !!! In Windows10 kan NIET in de foto-app van Win10. Die draait wel je foto (op jouw computer), maar in een bijlage, of op je website zal de foto weer gedraai staan!

Lees verder: