Nieuwsbrief maken voor jouw buurt

In dit stappenplan leer je hoe je mensen kunt op de hoogte houden van je activiteiten door middel van een nieuwsbrief. 

 

Stap 1 Ga uit het beheer en kopieer de pagina.

Let er op dat de blokken links (de namen van de bladzijden van je site) en rechts (de webring met de blokjes van 6 sites) niet meegekopieerd zijn.  Ook de lijn onderaan met emailadres en bezoekersteller mag niet mee.

Is dat toch gebeurd? Zorg dan dat je iets minder naar beneden sleept bij het selecteren, dat je mooi stopt bij de laatste lijn van je nieuwsbrief-tekst.

Stap 2 Rechtermuisklik in de selectie (=het blauwe gedeelte), kies daarna voor kopiĆ«ren.

Stap 3 Ga naar je mail en kies de plaats waar je de gekopieĆ«rde bestanden (nieuwsbrief) wil plakken. Kies daarna voor "plakken".

Stap 4 Verstuur nu de mail. Je probeert het best even een mail naar jezelf om te controleren of alles wel goed staat en om te kijken of er geen fouten staan in de informatie. De afbeeldingen zitten niet in bijlage, maar worden wel getoond in de mail van de geadresseerde

 

Nuttige tips:

Tip 1 Stuur je nieuwsbrief zeker niet naar meer dan 500 adressen tegelijk, anders zullen de providers jouw mail beschouwen als spam, en dan zou die wel eens in de vuilnisbak (ongewenste post) kunnen belanden. 

Verdeel je mailing in groepjes en laat indien mogelijk minstens een half uur tussen elke mailing. Sommige providers laten ook maar een beperkt aantal mails per dag vertrekken. Dan moet je je zending desnoods spreiden over meerdere dagen.

Tip 2:  Noteer alleen jezelf als geadresseerde. Zo  zie je wat de mensen in hun mailbox krijgen en wanneer.

Tip 3: Heel belangrijk: de adressen van de geadresseerden moet je altijd in BCC zetten, nooit bij aan! Zo zorg je voor de privacy van de mensen waar je naartoe mailt.

Tip 4: Je mag in principe alleen mails versturen (en dus ook nieuwsbrieven) naar mensen die jou hun e-mailadres zelf bezorgd hebben. Je kan die ook op een ludieke manier verzamelen. Je maakt op het buurtfeest foto's en je vraagt wie zijn foto gemaild wil krijgen, of wie op de hoogte wilt gehouden worden van andere activiteiten van jullie buurtwerk,...

Tip 5: Vergeet zeker niet dat je ook een onderwerp moet invullen bij de mail. Zo is de kans weer iets minder dat de mail in de ongewenste mail terecht komt.

Tip 6: Twee zaken neem je best ook altijd op:

  • een mailadres waar ze je kunnen contacteren met vragen en opmerkingen
  • vermelding dat ze een mail kunnen sturen als ze de nieuwsbrief liever niet meer krijgen

Probeer het maar even...

Kopieer deze pagina (=eentje met afbeeldingen en tekst) en plak die in een mail die je naar jezelf stuurt.

Lees verder: