Wachtwoord herstellen bij Gmail

Om je wachtwoord vlot te kunnen herstellen, kun je best voor het nodig is een gsm-nummer én een vervangend e-mailadres toevoegen aan je account. Dat doe je bij Gmail zo:

Stap 1 Log in bij Gmail.

Stap 2 Klik rechtsboven op het tandwiel.

Stap 3 Klik het tabblad 'Accounts en import' aan.

Stap 4 Klik bovenaan dat tabblad 'Opties voor wachtwoordherstel wijzigen' aan. Je wordt doorgestuurd van de afdeling Gmail, naar de afdeling 'Account' bij Google...

gmail wachtwoord herstel

Stap 5 Scroll op die bladzijde naar onder tot je bovenstaand vak ziet staan.

Stap 6 Klik nu op de drie pijltjes rechts én vul telkens het gevraagde in:

Stap 7 Secundair e-mailadres: dat is een ander emailadres dat jij ook gebruikt, hopelijk met een ander wachtwoord. Weet je je wachtwoord van Gmail niet meer? Dan zal Gmail een mail sturen naar dit vervangende e-mailadres, om je de optie te geven om je wachtwoord voor Gmail te wijzigen.

Stap 8 Telefoonnummer voor herstel: geraak je niet meer binnen  in je Gmail? Dan kun je vragen om een code te krijgen via je gsm. Die code komt bijna meteen op je smartphone via een sms. Je kunt die code dan intypen ipv je wachtwoord. je zult dan optie krijgen om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Stap 9 Je kan ook een vraag toevoegen, waarvan jij alleen het antwoord weet. Als je dan die vraag kunt beantwoorden, krijg je opnieuw toegang tot je box. Dus niet vragen intypen, zoals: geboortedag, verjaardag, straat, adres, telefoon ... enz want die gegevens weet iedereen (eventueel wel te vinden!)

Lees verder: