Caféspelenparcours in Volkskundemuseum en café Vlissinghe

Nagelpoepen, gaaibollen, wildepasbaanbollen, struifvogelspel, pudebak, toptafel… Dit zijn enkele van de volksspelen, die vroeger in cafés werden gespeeld. Tijdens het weekend van 29 en 30 augustus kan je ze zelf eens uitproberen

Volksspelen, die vroeger in cafés werden gespeeld, kun je tijdens het weekend van 29 en 30 augustus 2015 zelf uitproberen in Café Vlissinghe en in “De Zwarte Kat”, de herberg van het Volkskundemuseum.

Balstraat brugge gaaibollen volkskundemuseum
Bekijk hier een foto uit 1900 waarop bovenstaande Jerusalemkerk te zien is. Hier een foto uit 1954.

De Blekersstraat en de Balstraat zijn voor die gelegenheid autovrij. Muzikanten zorgen voor extra ambiance. Om helemaal in de sfeer van de oude volkscafés te komen, zijn er typische cafésnacks zoals droge worst en hardgekookte eieren. 

Deze activiteit maakt deel uit van het feestprogramma van Café Vlissinghe, dat in 2015 haar 500-jarig bestaan viert. In een mini-expo kom je meer te weten over het gaai- en krulbollen in Vlissinghe. De tentoonstelling “Santé Santoater” in het Volkskundemuseum voert je terug naar het caféleven van weleer.

Bekijk hier de folder van 500 jaar Café Vlissinghe. (even geduld, groot bestand)
Een organisatie van het feestcomité van Café Vlissinghe, het Comité voor Initiatief , Erfgoedcel Brugge en het Bruggemuseum.
Zaterdag en zondag 29 en 30 augustus, van 13u tot 17u - Café Vlissinghe en het Volkskundemuseum (Balstraat 43) - Meer info via info@cafevlissinghe.be

sjoelbak balstraat volkskundemuseum brugge
Sjoelbak

Lees verder: