Vrienden op de fiets

Vrienden op de fiets is een Nederlandse (leden-)organisatie waar énkel wandelaars en fietsers goedkoop overnachting kunnen krijgen. Ook in België actief.

Stap 1 Als je wil meedoen, moet je lid worden. Dat kost je (maar) 10 euro per jaar. Daarvoor krijg je boek met alle adressen én toegang tot de Vrienden-op-de-fiets-website.

vrienden op de fiets logo

Stap 2 Ga naar de website: https://www.vriendenopdefiets.nl Voor overnachting en ontbijt betaal je dan maximaal 19 euro per persoon per nacht (eventueel nog wat extra als er toeristenbelasting geheven wordt in die gemeente). Hier lees je nog wat meer over de formule.

Stap 3 Geef in bij welke stad (of tussen welke 2 steden = route) je graag wil overnachten. Hier een blik op adressen in Brugge:

Hier een overzicht van de overnachtingsplaatsen tussen Den Haag en Leiden (Nederland):

Stap 4 Staat er een blauw bolletje met een cijfer? Dan vertelt het cijfer dat je kan inzoomen op de kaart en nog eens x aantal adressen kan vinden...

Stap 5 Je kan nu zien hoeveel bedden/slaapkamers er zijn bij die persoon. Ook contactgegevens want je moet telefonisch afspreken met de aanbieder van de kamer.

Stap 6 Je krijgt ook nog even mee wanneer je de persoon mag storen met je vraag én wanneer de kamer zou vrij kunnen zijn.

Stap 7 Vrienden op de Fiets is geen hotel! Je komt terecht bij mensen die een kamer over hebben. Het kan ook makkelijk dat het hen die avond niet past... Dan moet je op zoek bij een volgend adres. Bij mooi weer én in volle zomer kun je wel verschillende adressen moeten contacteren!

In de prijs is ook ontbijt inbegrepen! Soms kun je voor enkele euro's een lunchpakket meekrijgen.

Lees verder: