Ik zie de wijzigingen niet op mijn webpagina.

Vaak komt hier de vraag toe: "Ik heb wijzigingen doorgevoerd, maar ik zie nog steeds de oude versie. Mijn wijzigingen zie ik niet..."

Daar kunnen veel oorzaken voor zijn. Enkele veel voorkomende som ik hier op:

Oorzaak 1 Heb je de wijzigingen wel echt opgeslagen? Soms klik je eerst wel "OK" om een kleur te wijzigen, iets aan te passen en dergelijke, maar je moet dit allemaal ook nog eens opslaan. Dat wordt soms wel eens vergeten.

Oorzaak 2 Soms is een wijziging wel opgeslagen, maar zie je ze (nog) niet omdat een computer de neiging heeft om bladzijden die je eerder opende, uit zijn geheugen te halen (=tijdelijke internet-bestanden), en niet opnieuw naar de server te gaan kijken of er iets gewijzigd is.

Je kan de computer dwingen om naar de server te gaan, door de bladzijde te laten vernieuwen.Naargelang het gebruikte internetprogramma kan het "vernieuwen"-symbool er anders uit zien. Je ziet hieronder enkele voorbeelden:

Hier zie je de knop 'vernieuwen'. Soms zien de pijltjes er lichtjes anders uit...

Oorzaak 3 Soms haal je de link om naar jouw website te gaan uit favorieten. Die link brengt je niet noodzakelijk bij de eerste pagina van de site terecht. En als de bewuste pagina die je opgeslagen hebt, gewijzigd is van naam, dan kan de computer die niet meer vinden op de server.

Bijgevolg kom je (bij ons) op de eerste pagina terecht van de hoofdsite www.bruggelokaal.be  .

 

Lees verder: