Video ondertitelen of extra info meegeven

YouTube, Vimeo en andere videosites bevatten een schat aan materiaal, jammer genoeg vaak in het Engels of een ander vreemde taal. Soms wil je die video graag gebruiken op je website, maar dan wil je natuurlijk wel dat iedereen begrijpt waaroer het gaat. We zochten en vonden enkele eenvoudige oplossingen:

Amara: voorzie YouTube-filmpjes van ondertiteling

Via dit online platform kan je heel eenvoudig video's ondertitelen en vervolgens insluiten in je eigen website of blog.

VideoANT: voeg annotaties toe aan een webvideo
Met VideoANT voeg je tekst en uitleg toe aan een video, gekoppeld aan de tijdlijn. Naarmate de video vordert, zie je telkens je tekstjes verschijnen. De tool verpakt de video met bijbehorende annotaties in een FLV-bestand en stuurt je een link. Je kan de geannoteerde video online bekijken en/of insluiten in je eigen website of blog.

Slidepresenter: video en presentatie combineren
SlidePresenter is een webdienst waarmee je je op video opgenomen lezing kunt synchroniseren met een powerpointpresentatie. Het geheel kan je vervolgens uploaden en embedden in je eigen website. De dienst is gratis voor 15 minuten per maand. Je kan je Slidepresenter presentatie op zich in een webpagina insluiten, ofwel een kleinere button plaatsen die vervolgens de presentatie opent.

Lees verder: