Welke smartphone of tablet koop je en waarom?

Bij de aankoop van een toestel hoe je best met een aantal zaken rekening.... we helpen je hieronder op weg!

Stap 1 Wellicht de belangrijkste stap: waar zul je uitleg (kunnen) vragen over het gebruik van je toestel. Er is zeker iets voor te zeggen om hetzelfde toestel te kopen van je beste vriendin, van je buurman die je altijd helpt, ... Kijk ook uit of je vertrouwde school, computerclub,... les geeft over dat (soort) toestel. Heeft de hele familie Apple? Dan is Apple misschien een goeie keuze (maar dan kun je deze computerclub niet meer volgen!).

Androids worden het meeste verkocht maar hebben het nadeel dat ze er allemaal een klein beetje anders uitzien en vooral een beetje anders werken.....

Stap 2 Waarvoor wil je het toestel gebruiken? Moet hij vaak in je handtas? De grootte is erg belangrijk! Te groot is onhandig, te klein is moeilijk werken: alles (tekst, knopjes, ...) is piepklein.

Stap 3 Hoeveel wil je er voor betalen? Koop geen erg goedkoop toestel: dat zal snel vol zitten én dan ben je er niets meer mee. Toestellen beneden de 150 euro zijn af te raden. In de boekjes lees je vooral veel over de dure modellen: vlaggeschepen of high-end toestellen. Die durven tussen 500 en 1000 euro kosten. Alleen als ervaren gebruiker die speciale dingen wilt (vb moeilijke spelletjes) heeft zo'n toestel zin. Tussen 200 en 400 euro heb je al een mooi en bruikbaar instaptoestel, waar je verschillende jaren kan van genieten..

Stap 4 En dan kun je ook nog op deze dingen letten...

-Welke versie van Android staat er op? 7+8 zijn de nieuwste. Koop niet te snel een tweedehandstoestel met een meestal verouderde Android... Toestellen in de koopjes zijn vaak snel verouderd...
-Een toestel met een HD-scherm (1920 op 1080 pixels) is handig.
-Heb je alleen toegang tot wifi of ook tot mobiele netwerken?
-Hoeveel geheugen zit er in het toestel? 16-32 GB zijn nuttig, meer is handig natuurlijk maar duurder. Kun je eventueel een SD-kaart bijstoppen?
-Zit er nog een stekker voor een koptelefoon (muziekliefhebbers!)?

Stap 5 Sommigen laten hun keuze ook beïnvloeden door deze zaken:

-hoeveel werkgeheugen heb je ter beschikking?
-hoeveel extra apps (=vaak rommel) staan er al vooraf op?
-hoe groot is de batterij en hoe snel laadt ze op?

Lees verder: