Wat leer je bij Webstart?

Droom je al een tijdje van een eigen website voor je buurtcomité, je buurtchequegroep of je vereniging? Of heb je een website, maar is die ondertussen verouderd of stilgevallen? Te moeilijk te onderhouden?

Dan is deze  oproep iets voor jou…:

brugsebuurten-bruggelokaal

Elke door de stad Brugge erkende groep krijgt nu de kans om snel en gratis over een eigen website te beschikken. Bovendien zorgt de stad zelf voor opleiding, webruimte en ondersteuning. Op dit moment hebben al ruim 90 verenigingen en ruim 70 buurtcomités zo’n website gebouwd.

Te moeilijk, denk je?

Helemaal niet: je hoeft helemaal niets te weten over websites maken! In een drietal lessen vertellen wij hoe alles werkt en kun je aan de slag met tekst, foto’s, filmpjes en kaartjes. Je moet alleen maar  iets kunnen opzoeken op internet en kennis hebben van het versturen van mail, om vlot te kunnen deelnemen aan deze opleiding. Je hebt zelfs geen programma nodig en niets ervan staat op jouw computer. Volledig veilig staat je site, want wij maken  geregeld kopies.

voorbeeld van een website

Je leert eerst in een viertal lessen alle mogelijkheden kennen voor je site: pagina's, tekst en foto's toevoegen, een filmpje of een Google-kaartje insluiten. Je leert het uitzicht van je website wijzigen. Verder leer je ook foto's passend maken voor je website. Enkele weken later komen we dan nog één keer terug samen om alle vragen die er ondertussen gerezen zijn op te lossen.

4 op een rij

We raden aan dat je met verschillende mensen van eenzelfde comité of organisatie komt: zo weten meer mensen wat de mogelijkheden zijn, maar kan er ook snel ingevallen worden wanneer een webmaster wegvalt....