Singelfeesten

Singelfeesten in 2011

De Singel is een doodlopende straat in Sint-Andries, aan de vesten rond de Smedenpoort. Ze bestaat uit een fraaie rij van zestien woningen uit de belle époque, met smeedijzeren balkons en trapgevels.

Een lange tafel buiten, iedereen bracht wat mee en zette het op de tafel. Een muzikant speelde wat deuntjes...één en al gezelligheid op een warme, zomerse zondag.

100 jaar Singel: een korte geschiedenis

In 2008 was het precies 100 jaar geleden dat de bouwplannen gemaakt werden van de huizen in de Singel, een korte huizenrij vlakbij de Smedenpoort. De oudste bewoonster van de straat vertelt n.a.v. de honderdste verjaardag over haar straat. Bea Bossaerts, ingeweken bewoonster sedert flink wat jaren, vult haar verhaal aan.
 

Singel in de oorlog: een bewoonster van toen vertelt...

Deze mevrouw woonde tussen 1940 en 1946 in De Singel in Brugge. Ze vertelt hoe zij de oorlogsjaren beleefde, hoe de bevrijding was.

Vernielde Smedenpoort 12-9-1944

Ook vertelt ze over het opblazen van de brug van de Smedenpoort, vlak voor de bevrijding in 1944, waardoor de Smedenpoort grondig beschadigd werd. (bron: beeldbankbrugge.be - hier meer beelden van de Smedenpoort in Brugge)