Handen uit de mouwen: zelf maken!

Libelle geeft tips voor een leuk, origineel én niet-duur feest: handen uit de mouwen!

1. Laat ze wapperen

De sfeer zit er meteen in, met zo'n kleurig vlaggenlint van plastic. En het is herbruikbaar, dus lief voor het milieu - ook plastic tafelkleedjes zijn trouwens een aanrader! Geef ze een persoonlijke touch en knip uit crêpepapier de letters van de straatnaam, en plak die daarna met dubbelzijdige tape op de vlaggetjes.

2. Feest!

Zoek een oude, grote lap stof en knip er een brede strook uit. Schrijf de letters van "feest" met een vet potlood op een dikkere bijpassende stof en knip ze uit met de stofschaar. Stik de boorden van de letters rondom met een zigzagsteek tegen het uitrafelen. Strijk de letters. Naai ze dan op de strook stof, tegen de binnenboord van de zigzagsteek aan. Strijk nog even en bevestig aan twee houten bamboestokken.

3. Aangenaam kennismaken

Snij of knip rechthoekjes (ongeveer 5 x 7 cm) uit stevig papier en schrijf er de naam van de gasten op. Plak bovenaan een gekleurd strikje. Speld de naamkaartjes met een wasknijper vast.

4. Lekker koel

Drankjes blijven de hele avond koel met een kruiwagen vol ijs.

5. Ijsblokjes

Vraag vooraf dat iedereen ijsblokjes maakt. Geen tijd? Dan kan je kant-en-klare ijsblokjes in grote zakken kopen bij onder andere O'Cool.

6. Zakgeld

Op een leuke manier een centje bijverdienen? Hang een kaartje rond de hond z'n nek met daarop "aai mij voor 1 euro". Wie heeft voor zo'n schattige hond nu geen euro over?

7. Lolly's

Snij een stuk dik piepschuim op maat van een schaal, plak er een gekleurd stuk papier over en prik er lolly's in.

 

(Bron: Libelle * 12 juli 2010)

Lees verder: