Swishing: Een tweede leven voor je kleerkast

Heb jij je kleerkast al lenteklaar gemaakt? En ben je enkele schatten tegengekomen? Een jurkje dat je ab-so-luut nodig had, maar dat na één keer dragen in de kast blijft hangen? Of die betoverende pumps die toch net ietsje te hard knellen? Haal je miskopen uit de kast en we gaan Swishen!! Pardon? Wat bedoel je...?

swiching

Swishen en swappen/swapping is ontstaan in modemekka London, waar het ondertussen razend populair is, en betekent niets meer dan shoppen en swappen (wisselen) tegelijkertijd. Het is dé ideale manier om van je miskopen af te geraken en gratis en voor niets iets in de plaats te krijgen! Op een Swishing komen zo veel mogelijk vrouwen samen met een aantal kledingstukken waar ze zelf geen plezier meer aan beleven, maar die ze met trots wensen door te geven in ruil voor nieuwe kledij.

Accessoires, kledij, schoenen,… alles (behalve lingerie & juwelen) is welkom, zolang het nog in goede staat is. Kledij die onnodig plaats neemt in jouw kast ruilt plaats in voor leuke nieuwe spullen! Na afloop van het event worden de overgebleven stuks aan een goed doel geschonken.

Maar het is meer dan kledij ruilen alleen! Swishing biedt een totaalconcept aan. Zo kan je je laten opmaken, cupcakes eten en leuke hebbedingetjes kopen. De boodschap die we met Swishing willen uitdragen is dat fashion kan gekoppeld worden aan duurzaamheid. Want duurzaam handelen hoeft niet altijd beladen te zijn. Ethisch verantwoord ondernemen dus, met een groene knipoog!

Lees hier alles over Swishing.

Hier lees je hoe een Swishing verloopt.

Student maakt video over Swishing

Lees verder: